2016 – WK Flevoland

Home / WK Flevoland / 2016 – WK Flevoland

In 2016 willen wij het thema mensen centraal laten staan oftewel people bringing people together. In 2014 was er het WK. In 2016 het EK voetbal zonder Nederland. Een gemis die zal worden verzacht door het WK Flevoland..

WK Flevoland zal uitgroeien tot een jaarlijks evenement dat recht doet aan de multiculturele samenleving in ons land. Het evenement is onlosmakelijk verbonden aan Almere en Flevoland en zal een landelijke uitstraling krijgen.

Gedurende de festivalperiode is het stadsdeel en daarmee ook Almere Haven het multicultureel centrum van Nederland dat duizenden bezoekers wil trekken uit binnen- en buitenland. Het voetbaltoernooi zal uitgroeien tot een toeristische attractie van ons stadsdeel en zal Almere positief op de kaart zetten

Dit bijzonder evenement dat vergeleken kan worden met bijvoorbeeld grotere culturele festivals in het land, zal vermaak bieden aan alle groepen die deel uitmaken van de Nederlandse samenleving. Op het festival ontmoeten mensen elkaar, vindt er (culturele) uitwisseling plaats, vermaken en genieten mensen van sport, muziek, dans, eten en drinken etc. Kortom een wervelend spektakel dat zijn weerga in Almere niet heeft.