2011 – WK Flevoland

Home / WK Flevoland / 2011 – WK Flevoland

De afgelopen periode is Rusland er met het wereldkampioenschap voetbal 2018 vandoor gegaan, waardoor Nederland met lege handen achterbleef. Voor iedereen die dat net zo jammer vindt als wij, niet getreurd. Stichting Multiculturele Organisatie Almere brengt namelijk in 2011 al een wereldkampioenschap naar Nederland, namelijk het WK Almere!

Het WK Almere zal een jaarlijks terugkerend toernooi worden, dat ruimte biedt aan vijftien herenelftallen en tien dameselftallen van verschillende nationaliteiten om deel te nemen aan het toernooi. Deelnemers vanaf zestien jaar, vanuit heel Nederland, kunnen voor hun land van herkomst uitkomen en strijden voor de titel Wereldkampioen van Almere. Als een elftal bijvoorbeeld China representeert op het WK Almere, zal het team bestaan uit Nederlanders van Chinese afkomst. Het WK Almere 2011 vindt plaats op zaterdag 14 mei en zondag 15 mei 2011 op in het Mitsubishi Forklift Stadion in Almere van Almere City FC, die op dit moment uitkomen in de Jupiler League. Om deel te kunnen nemen aan het WK Almere 2011, heb je een elftal nodig van Nederlandse personen van de afkomst van het land dat door jullie wordt gerepresenteerd en een bondscoach. Het inschrijfgeld voor damesteams om deel te nemen aan het toernooi bedraagt €50,00. Het inschrijfgeld voor herenteams om deel te nemen aan het toernooi bedraagt€100,00. De inschrijving is compleet als het inschrijfgeld is bijgeschreven op de rekening van Stichting Multiculturele Organisatie Almere en het inschrijfformulier ingevuld is ontvangen door Stichting Multiculturele Organisatie Almere. Het inschrijfgeld kan bijgeschreven worden op rekeningnummer 4934995 t.n.v. Stichting Multiculturele Organisatie Almere te Almere onder vermelding van deelnemend land en contactpersoon.

Als er meerdere elftallen willen uitkomen voor één land, zal er een kwalificatieduel plaats vind en om te bepalen welk elftal op het WK Almere voor dat land mag uitkomen. De winnaars van het WK Almere kunnen een geldprijs en een grote beker in ontvangst nemen.