NLdoet. Almere

Home / NLdoet. Almere

Persbericht NL Doet Activiteiten

High tea met ouderen, skatepark opknappen, ontmoetingsplek opknappen, opknappen speeltuin allemaal tijdens NL doet.

 

Stichting Multiculture Organisatie Almere (SMOA) wil tijdens NLDoet op 15 en 16 maart 2019 met zoveel mogelijk jongeren, buurtbewoners en vrijwilligers een dag organiseren voor ouderen in de buurt. Deze dag staat in het teken van ontmoetingen en begrip voor elkaar. De jongeren verzorgen een high tea voor de ouderen en gaan met elkaar in gesprek. Daarnaast gaan de ouderen iets terug doen voor de jongeren op een creatieve manier. Naast deze high tea zijn er ook nog andere klussen.

 

Skatepark opknappen

SMOA wil met beperkte middelen zoveel mogelijk het skatepark opknappen aan de Jac Tatilaan en de speeltuin in John Fordstraat weer nieuw leven in blazen. Het basketbalveld, skatebanen en afgebladerde graffiti die er al een tijdje verloederd bijliggen zullen tijdens deze NLDoet goed onder handen worden genomen. De jongeren kunnen bij ons zelf hun suggesties en ideeën kwijt. In het kader van onze actie, om overlast van jongeren te verminderen, gaat SMOA op zoek naar jongeren op plekken om samen het park op te knappen.

 

Ontmoetingsplek zwerfjongeren opknappen

Het pleintje is een plek waar veel jongeren en volwassenen bij elkaar komen. Ook in de winter word deze plek graag bezocht. Pleintje is een gedoogplek van de gemeente Almere en wordt veel bekritiseerd door omwonenden. De afgelopen periode zijn we met buurtbewoners in gesprek gegaan om wederzijds begrip te tonen. Om dit te bereiken gaan we samen met buurtbewoners en vrijwilligers het pleintje schoonmaken en opknappen en moestuintje onderhouden. Tijdens de landelijke NL doet van het Oranje Fonds in maart 2019 wil SMOA een schoonmaakactie samen doen met buurtbewoners en bezoekers van het Pleintje organiseren.

 

Opknappen speeltuin/buurtschoonmaak

Gezamenlijk schoonmaken en opknappen speeltuin met buurtbewoners. De ouders kunnen met hun kinderen meehelpen om hun buurt/speeltuin op te knappen. Daarnaast onder het genot van zelfgemaakte hapjes en een springkussen voor de kinderen zodat we samen met z’n allen er een gezellige dag van kunnen maken en elkaar beter te leren kennen.

 

Vrijwilligers

SMOA ziet NLDoet als een goede gelegenheid om juist dat beetje extra te doen waar we normaal gesproken niet aan toe komen. Daarnaast hopen we dat mensen die zich bij ons aanmelden zo positief zijn dat ze volgend jaar weer mee willen doen. Of vaker vrijwilligerswerk willen doen! Aldus Glen Leeuwin, voorzitter SMOA. Mensen die met familie, vrienden, collega´s, sportclub in actie willen komen bij SMOA, kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl of bellen naar 06-11196302. Wij zijn blij te mogen vermelden dat we genoeg vrijwilligers hebben voor de high tea, skatepark opknappen en zwerfjongerenplek opknappen. We zijn nog wel op zoek naar vrijwilligers voor het opknappen van speeltuin en de buurtschoonmaak